Datanät - fiber & koppar

Fiber är den bredbandslösning som erbjuder bäst prestanda idag. Med nästintill obegränsad kapacitet är fiber driftsäkert och okänsligt för elektroniska störningar, såsom åska till exempel.

Hur fungerar fiber då? I ett fibernät överförs datatrafiken som ljussignaler i optiska fibrer, gjorda av glas- eller plastkärnor. Ett fiberoptiskt överföringssystem består av en sändare och en mottagare. Sändaren skickar ut ljus antingen med hjälp av lysdioder eller laser. Mottagaren översätter ljussignalerna till elektriska impulser som skickas till din dator, TV eller telefon.  Ja, invecklat är det. Låt oss hjälpa dig att få det att bara fungera. Idag har majoriteten av alla hushåll i Uppsala län tillgång till bredband via fiber. Om du inte har tillgång till fiber hjälper vi såklart till med att få ut det bästa av ditt nuvarande datanät också. Vi har blivit experter inom båda områdena – ja, så duktiga att Tele2 använder oss som fiberinstallatör.

Datanät bygger vi nästan varje dag, åt både företag och privatpersoner. Välkommen att ringa och prata med oss redan idag.

Exempel på installation: